Inhuurdesk Noord-Brabant

Kwartiermaker / coördinator van het intergemeentelijk team P&O (32 uur)

Geplaatst 28 feb. 2023
Project ID: YIS 9129258-00003321
Plaats
Beek en Donk, Remote
Uren
32 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 mrt. 2023
Einde: 1 jul. 2023
Tarief
Onbekend

Omschrijving

Het intergemeentelijk P&O-team werkt voor zowel de gemeente Laarbeek als de gemeente Gemert-Bakel. Dit team is volop in ontwikkeling en bestaat qua formatie uit 2 beleidsmedewerkers, 4 P&O Consulenten en 2 (ingehuurde) recruiters.

De P&O medewerkers worden op dit moment aangestuurd door twee leidinggevenden, verdeeld over de gemeente Laarbeek en de gemeente Gemert-Bakel. De personeels- en salarisadministratie is een afzonderlijk team en heeft ook een eigen leidinggevende.

Vanuit het zien van een grote meerwaarde in de samenwerking tussen twee gemeenten is ingezet op een intergemeentelijke P&O team. In de afgelopen jaren heeft dit voor beide gemeente veel gebracht, maar brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Het blijkt lastig voor het P&O team om in de beleidsmatige ondersteuning, projecten en verzoeken vanuit de organisatie keuzen te maken en te prioriteren mede door de meerhoofdige aansturing en het feit dat alle P&O-collega’s voor twee gemeenten werken. Daarnaast is een professionaliseringsslag nodig en bestaat bij de twee gemeenten de behoefte dat P&O de bewegingen en maatschappelijke opgaven van de organisaties proactief en meer strategisch en beleidsmatig begeleidt, ondersteunt en hierop adviseert.   

Opdracht

Voor genoemde professionaliseringslag en invulling geven aan de strategische en beleidsmatige invulling van verantwoordelijkheden zijn we op zoek naar een tijdelijke intergemeentelijke coördinator als kwartiermaker.

Je krijgt de opdracht om als kwartiermaker de taken, verantwoordelijkheden en doelen van het team opnieuw op te bouwen en vorm te geven als professioneel hoogwaardig P&O-team. Het doel hiervan is om in te zetten op meer kwaliteit in de dienstverlening en advisering van P&O, en de huidige medewerkers hierbij actief te betrekken. Dit biedt kansen voor hen om deze professionaliseringsslag samen vorm te geven en hun eigen kwaliteiten in dit proces in te brengen.

Ook verwachten wij een advies over een eenduidige, efficiënte aansturing van dit intergemeentelijk team. Daarbij mag een analyse en advies op welke wijze de samenwerking op de verschillende rollen, taken en verantwoordelijkheden vorm gegeven moet worden, niet ontbreken. Waar leidt samenwerken tot een grotere meerwaarde op P&O-gebied en op welke onderdelen weegt de effort niet op tegen de moeite die je erin steekt voor de twee organisaties.


Functie-eisen

•          Afgeronde P&O-gerelateerde HBO-of WO-opleiding.          

•          Ruime werkervaring in een soortgelijke functie.

 

Gevraagde eigenschappen

Samenwerken: Je betrekt anderen actief en op constructieve wijze bij overleg door te vragen naar en voort te bouwen op voorstellen en ideeën van anderen.

Initiatiefrijk: Je komt met voorstellen om in te spelen op nieuwe kansen voor ons P&O team en de ontwikkeling van de organisaties.

Resultaatgericht: Je ben een aanpakker en staat stevig in je schoenen, zodat je collega’s en partners kunt aanspreken op afspraken en constructieve bijdragen. 

Communicatief: Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden op alle niveaus en een uitstraling die anderen enthousiast maakt.  

Gemeente zoekt een stevige HRM-professional, die als coördinator en kwartiermaker van het intergemeentelijk team Personeel on Organisatie (gemeente Laarbeek en Gemert-Bakel) een professionaliseringsslag tot stand brengt. Daarnaast bestaat de behoefte dat het team Personeel en Organisatie meer de bewegingen en maatschappelijke opgaven van de organisaties proactief en meer strategisch en beleidsmatig begeleidt, ondersteunt en hierop adviseert.


Het tarief is passend bij functieschaal 11 (CAO gemeenten).


Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures