Inhuurdesk Noord-Brabant

Medewerker bezwaar en beroep op leges (8 uur)

Geplaatst 29 dec. 2023
Project ID: YIS 9147143-00003321
Plaats
DEURNE, Hybride
Uren
8 Uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 feb. 2024
Einde: 31 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 jan. 2024 12:00


Bezwaar – beroepsprocedure leges

Hoofdtaken

  1. Ontvangst, analyse en toetsing: Het ontvangen, analyseren en toetsen op wetmatige indieningsvereisten van ontvangen bezwaarschriften. Essentiële informatie zoals datum, belanghebbendheid, bezwaargronden en relevante contactgegevens zijn daarbij van belang.
  2. Voorbereiding en toetsing: Beoordelen of het ingediende bezwaar ontvankelijk is en voldoet aan de formele eisen. Hierbij wordt gecontroleerd of het bezwaarschrift tijdig is ingediend en of de benodigde gegevens en argumenten zijn verstrekt.
  3. Inhoudelijke beoordeling: De inhoudelijke beoordeling van het bezwaarschrift. Dit omvat het analyseren van de argumenten van de indiener en het vergelijken van deze argumenten met de geldende wet- en regelgeving met betrekking tot leges.
  4. Hoorzitting: Als de indiener hierom verzoekt, kan een hoorzitting worden gepland. Tijdens deze hoorzitting kunnen de indiener en de kwaliteitsmedewerker Wabo hun standpunten mondeling toelichten en vragen beantwoorden.

 

In geval van een ingesteld beroep verzorgt de medewerker de correspondentie met de rechtbank. Levert het procesdossier en verweerschrift namens de heffingsambtenaar aan de rechtbank aan en treedt op in rechte tijden een hoorzitting voor de belastingkamer van de rechtbank Den Bosch.



Legesverordeningen

Jaarlijks stelt de gemeenteraad de belastingverordeningen vast. Deze regelingen worden in concept door de Belastingsamenwerking Oost Brabant (BSOB) aangeleverd.

De legesverordening wordt echter jaarlijks intérn zowel juridisch inhoudelijk als financieel bijgewerkt. Deze juridische toetsing en het verwerken van wettelijke c.q. beleidsmatige wijzigingen vindt door juridische zaken plaats, om het gehele pakket aan regelingen vervolgens in procedure te brengen voor besluitvorming door de raad. Het is de bedoeling dat deze tijdelijke medewerker de juridische toetsing en het in procedure brengen uitvoert.  

null

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures