Inhuurdesk Noord-Brabant

Ondersteuning directeur PlusTeam (24 uur)

Geplaatst 20 jun. 2023
Project ID: YIS 9135414-00003321
Plaats
Geldrop, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 26 jun. 2023
Einde: 26 dec. 2023
Tarief
Onbekend

Over het PlusTeam

Als gemeenschappelijk doel hebben gemeenten het verbeteren van de zelfredzaamheid en zelfregie van hun kwetsbare burgers en het creëren van een veilig en positief opvoed- en opgroeiklimaat voor de kinderen en jeugdigen in hun gemeenten. De doelen van de transformatie zijn leidend. Belangrijk is dat alle (professionele) betrokkenen de gezinsleden optimaal informeren, zodat zij telkens weer hun eigen keuzes kunnen maken, binnen hun eigen normen en waarden, mits de veiligheid gegarandeerd is. 

 Gemeenschappelijke Regeling PlusTeam heeft als voorliggende voorziening de twee lokale centra voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente Geldrop-Mierlo en Waalre. Het PlusTeam biedt huishoudens met complexe en/of meervoudige vragen ondersteuning op basis van 1 huishouden, 1 ondersteuningsplan. Ook kunnen zij op basis van het ondersteuningsplan specialistische zorg zelf bieden of indiceren. Het PT ondersteunt of faciliteert het gezin bij het voeren van eigen regie.

 Het PlusTeam bestaat uit 35 medewerkers waarvan het grootste deel professionele hulpverleners, met diverse specialisaties, die de kwetsbare burgers in de gemeenten Geldrop-Mierlo en Waalre (tijdelijk) ondersteunen. Zij doen dit zodat zij weer op eigen kracht of in samenwerking met hun sociaal netwerk, voldoende samen redzaam zijn en blijven, volgens het principe: “Zo licht als het kan en zo zwaar als het moet”. 

Binnen de organisatie geldt de parallel met de bewoners waarmee ze werken: “We praten niet over maar met….”, wat betekent dat het team gezamenlijk verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en de kwaliteitsverbetering van de organisatie. Ieder draagt vanuit zijn eigen kwaliteiten en specifieke deskundigheid hieraan bij. Per gezin wordt in wisselende duo’s gewerkt, om steeds te blijven leren en elkaar kritisch te kunnen bevragen. Het is een organisatie met korte lijnen. Een aantal taken in de bedrijfsvoering, zoals financiën, is ondergebracht bij een andere organisatie. PlusTeam werkt nauw samen met partners in de (jeugd)zorg en andere stakeholders. De kernwaarden van de organisatie zijn: dynamisch, respectvol, integer, authenticiteit en erkenning geven.

 

Rol en taken

We zijn op zoek naar tijdelijke ondersteuning van de huidige directeur. Gezien het grote pakket van taken en verantwoordelijkheden behorend bij de functie van de directeur in combinatie met de huidige omstandigheden omtrent onder andere wachtlijsten en ziekteverzuim, is het belang van consistente aansturing groot.

 In afstemming met het bestuur, de PVT (personeelsvertegenwoordiging met WOR-bevoegdheden) en het huidige management informeer, adviseer en ondersteun je het dagelijks en algemeen bestuur. Verder draag je de visie van het PlusTeam uit en ontwikkel je op basis daarvan strategie, beleid en uitvoering. Je realiseert de financiële doelstellingen binnen de organisatie en je waarborgt dat de dienstverlening van de organisatie op korte en lange termijn aansluit bij marktontwikkelingen en eisen. 


Wie ben jij?

Je bent in staat om snel te schakelen en invulling te geven aan het actuele Plan van Aanpak, om zo de wachtlijsten te verkleinen en het ziekteverzuim te verlagen. Daarbij ben je mensgericht, zichtbaar en toegankelijk. Je communicatiestijl is open en transparant. Je bent gewend om te opereren in een bestuurlijk-politieke omgeving en in staat om met verschillende belangen om te gaan. 


Het tarief is passend bij functieschaal 13 (CAO gemeenten).

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures