Inhuurdesk Noord-Brabant

Projectcoördinator

Geplaatst 31 okt. 2023
Project ID: YIS 9142121-00003321
Plaats
Son en Breugel, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
1 jaar, 2 maanden
Start: 6 nov. 2023
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 6 nov. 2023 13:00

Binnen de organisatie van Son en Breugel wordt door diverse medewerkers aangegeven dat er komende periode behoefte blijft aan een projectcoördinator voor ruimtelijke projecten. Ervaren wordt dat zaken verkokerd worden opgepakt en soms niet of te laat worden opgepakt. Gevolgen hiervan zijn: ongewenst eindresultaat, frictie, inefficiëntie, onnodige en onvoorziene kosten.

Op een aantal projecten starten we of gaan we verder met de invulling van een dergelijke rol: Zonhove, De Linge / CPO IJssellaan, Nieuwe Vloed, Houtens, Ekkersrijt, BijenHof.

Positie projectcoördinator

De coördinator is vooral de verbinder die projecten vanuit een integraal resultaat en bovenliggende doelstelling (maatschappelijk, projectontwikkelaars, gemeentelijk beleid) kan benaderen. Hij betrekt collega’s die hieraan een bijdrage kunnen leveren tijdig bij het proces. De projectcoördinator staat ambtelijk aan het hoofd van de ambtelijke projectorganisatie. Dit betekent dat er mandaat moet zijn waarmee er een beroep op inzet van collega’s gedaan kan worden. Coördinator heeft mandaat om het algemeen belang en gezamenlijk resultaat vanuit de verschillende disciplines samen te brengen en te verwoorden en bewaakt het projectresultaat in samenhang met andere ruimtelijke opgaven. Coördinator bewaakt de GOTIK-project elementen en volgt hiervoor de lijn van projectmatig werken. Waar nodig worden projectplannen, PVE, NVU, ramingen en projectorganisaties opgesteld en samengesteld. Let op we schrijven geen plannen om plannen te schrijven!

Bestuurlijk positie; De projectcoördinator heeft direct overleg met de (project)wethouder. Er vindt zonder zijn medeweten geen bilateraal overleg tussen poho en projectgroepleden plaats. Wethouder en organisatie zijn hiervan op de hoogte en gedragen zich hier naar. Dit alles om te borgen dat de projectcoördinator de spin in het web wordt, is en blijft.

Financiën; PC bewaakt financiën, maakt ramingen of laat deze opstellen. Kan volgens budgethoudersregeling geen budgethouder zijn (extern).

Ambtelijk opdrachtgeverschap; PC opereert onder verantwoordelijkheid van een ambtelijk opdrachtgever. Opdrachtgever is verantwoordelijk voor inhoudelijk aansturen en fungeert als klankbord. Opdrachtgever bewaakt de opdracht en het resultaat. Periodiek overleg is noodzakelijk voor het slagen van de doelstelling. Daar waar nodig stuurt ambtelijk opdrachtgever bij en maakt keuzes.

Personele kwesties

Personele issues worden altijd teruggelegd bij Stuco. Indien kwesties het projectresultaat en of de doelstelling in de weg staat wordt in overleg met PC en AO keuzes gemaakt die ervoor zorgen dat het beoogde resultaat behaald wordt.

Tijdsbesteding

Het betreft een nieuwe rol in Son en Breugel. Een eerste inschatting gaat uit van 24 uur per week. PC en AO evalueren inzet en resultaat periodiek. Daar waar nodig wordt in overleg met Stuco op- of afgeschaald.

Competenties; De PC moet vooral zelf niet teveel met de inhoud bezig zijn. De volgende competenties worden als belangrijk voor het goed functioneren van de projectorganisaties gezien:

·      Verbinder

·      Stimulator

·      Coördinator

·      Pro-actief met een frisse blik

·      Gelooft in de kracht van samen; voor iemand betekent met iemand

·      Overzicht bewaken

·      Aanspreken

·      Omgevingsbewust en politiek sensitief

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures