Inhuurdesk Noord-Brabant

Projectleider implementatie nieuw financieel systeem (16 uur)

Geplaatst 7 dec. 2023
Project ID: YIS 9144673-00003321
Plaats
Asten, Hybride
Uren
16 Uur/week
Periode
1 jaar, 2 maanden
Start: 8 jan. 2024
Einde: 28 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 dec. 2023 13:00

Gemeente Asten

De gemeente Asten is een ambitieuze gemeente, gericht op ontwikkeling van talent en organisatie. Daarbij zoeken we actief de samenwerking op met onze inwoners en bedrijven om gezamenlijk maatschappelijke opgaven doeltreffend aan te pakken. Dit vraagt om een omgevingsbewuste, flexibele en klantgerichte houding van ons als organisatie en van jou als professional. Samen bepalen we het succes! Werkplezier gaat bij ons hand in hand met veel verantwoordelijkheden, uitdagend werk en de ontwikkeling van jezelf als professional. Hierdoor kun jij echt het verschil maken.

 

De organisatie kenmerkt zich door informele cultuur en korte lijnen richting MT en bestuur.

 

Opdracht

Gemeente Asten heeft een nieuw financieel systeem aanbesteed wat op 1 januari 2025 live moet gaan. De aanbesteding van het nieuwe financiële systeem zit momenteel in de eindfase. Als projectleider zorg jij ervoor dat dit systeem op correcte wijze wordt geïmplementeerd.

 

Op te leveren resultaten:

·        Je zorgt voor het opstellen van een definitief implementatieplan voor de implementatie van het nieuwe financieel systeem. Je stemt hierin af met de projectleider van de leverancier en de teamleider Financiën & Control.  

·        Je bewaakt de voortgang, planning en kwaliteit van het project en bewaakt het projectbudget. Je levert voortgangrapportages aan de stuurgroep / teamleider financiën & control.

·        Je geeft sturing/leiding aan een projectteam en zorgt ervoor dat nieuwe financiële processen worden beschreven, uitgewerkt en geïmplementeerd.

·        Je zorgt ervoor dat de juiste collega’s op het juiste moment betrokken worden in het project.

·        Je bent verantwoordelijk voor de communicatie (zowel intern als extern) over de implementatie van het nieuwe financieel systeem.

·        Je zorgt voor een succesvolle live gang van het systeem op 1 januari 2025.

 

Team

Als projectleider implementatie nieuwe financiële systeem ben je onderdeel van het team Financiën. Dit team bestaat uit 11 Finance & Control professionals die er samen voor zorgen dat gemeente Asten haar financiën op orde heeft, in control is en blijft.

Je komt terecht in een positief en betrokken team wat goed op elkaar is ingespeeld. Aandachtsgebieden van het team zijn financieel advies en beleid, concerncontrol, financiële administratie, subsidies en inkoop. Er is een nauwe verbinding met de netwerk collega’s van de Peelgemeenten, BSOB (Belastingsamenwerking Oost-Brabant) en BIZOB (Bureau Inkoop Zuid Oost-Brabant).

 

In jouw opdracht werk je nauw samen met verschillende stakeholders. Dit zijn onder andere de collega’s financiën, informatisering en contactpersonen van de leverancier.  

 

Je rapporteert direct aan de Teamleider Financiën & Control. 

Wie ben jij?

·        Je hebt een HBO opleidingsniveau bij voorkeur vanuit een financiële / bedrijfseconomische of ICT achtergrond.

·        Je hebt aantoonbare werkervaring als projectleider binnen overheidsorganisaties, bij voorkeur met implementatie van financiële systemen of vergelijkbare processen.

·        Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent proactief en weet op verschillende niveaus draagvlak te creëren.

·        Je bent resultaatgericht en een ster in plannen en organiseren.

·        Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

·        Je denkt in mogelijkheden, bent flexibel en klantgericht. 

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures