Inhuurdesk Noord-Brabant

Projectmanager/leider ' Anders Werken' 16-20 uur

Geplaatst 17 aug. 2023
Project ID: YIS 9138283-00003321
Plaats
Valkenswaard, Hybride
Uren
16 Uur/week
Periode
9 maanden
Start: 18 sep. 2023
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
Onbekend

Projectleider ‘Anders werken’, gemeente Valkenswaard 16-20 uur per week, 9 maanden met mogelijke verlenging. Dit is Valkenswaard Valkenswaard heeft een echt Brabants karakter: hartelijk, groen en bourgondisch. Gelegen aan de zuidkant van Eindhoven is het, ook met 31.000 inwoners, ons-kent-ons. Met verenigingen en gezelligheid, de weekmarkt, maar ook met internationale evenementen als het bloemencorso. Deze eigenschappen voel je terug in de gemeentelijke organisatie. We staan open voor wie er leeft, onderneemt of er gewoon graag komt. Succesvol samenwerken, daar houden we van. We zien daarbij de kracht van het dorpsgevoel, maar zitten ook vol ambitie om klaar te zijn voor 2030. Een spannende mix die we samen vormgeven. Op de Groote Heide vinden we volop onze ontspanning.

We zijn trots op die natuur om ons heen. Omdat het in Europa’s top 10 staat. En vooral omdat het zo ontzettend mooi is. Er zijn al veel fans van Valkenswaard. Ben jij de volgende? Het werkveld De gemeente werkt vol energie aan de implementatie van de Omgevingswet. We schaven nieuwe processen bij en maken onze omgevingsvisie en het omgevingsplan. Met de vertaling van bestaande beleidskaders en regels naar deze nieuwe instrumenten, zullen we komende jaren vol aan de slag zijn. Op dit moment staan we voor een omslag van sectoraal naar integraal werken. Daarbij draait het voor 20% om een juridische en instrumentele wijziging en 80% om een andere manier van denken en organiseren.

Juridisch is Valkenswaard er klaar voor om vanaf 1 januari 2024 te kunnen werken onder de Omgevingswet. Op het andere vlak zijn nog stappen te zetten: integraal denken, samenwerking, eigenaarschap, zakelijker werken, bestuurlijke sensitiviteit... We willen van toetsen aan regelgeving, naar meedenken in mogelijkheden; van ‘Nee, tenzij’ naar ‘Ja, mits’. Dit alles vraagt om competentie-ontwikkeling van medewerkers en management. Zodat de organisatie soepel meekan in de gewenste veranderingen.

Wat ga je doen?

Als projectleider ‘Anders werken’ draag je zorg voor het verandertraject binnen het fysieke domein. Actueel is de implementatie van de nieuwe werkprocessen onder de Omgevingswet: het proces vergunningaanvraag en het proces verkennen en begeleiden van een initiatief. Deze processen zijn samen met betrokken medewerkers opgesteld. Nu moeten de rollen en taken worden geïmplementeerd in de dagelijkse uitvoering.

De projectleider heeft de volgende taken:

Opstellen van een projectplan met een strategie voor de implementatie van ‘anders werken’ binnen het fysieke domein.

Het project anders werken heeft raakvlakken met participatie, integraal werken en dienstverlening, hierin is de verbinding en de samenhang van belang.

Daarnaast streven we als organisatie naar het beperken van de regelgeving en het toepassen van de PDCA cyclus.

Verbindingen leggen en samenwerken met relevante trajecten en programma's.

Inhoud en uitvoering geven aan het projectplan door het stimuleren, sturen en coachen van medewerkers in het fysieke domein.

Voor meer informatie bezoek : https://www.valke.nswaard.nl/valkenswaard-gaat-voor-juridische-eenvoud-bij-ruimtelijke-plannen

Het tarief is passend bij functieschaal 12 (CAO gemeenten).

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures