Inhuurdesk Noord-Brabant

Raadsgriffier (32-36 uur)

Geplaatst 28 jul. 2023
Project ID: YIS 9137442-00003321
Plaats
Someren, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 7 aug. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend

Opdracht: Raadsgriffier

voor 32-36 uur per week

Looptijd t/m 31 december 2023 met optie tot verlenging (tot definitieve invulling vacature)

 

 

Opdrachtomschrijving:

Als Griffier vorm jij dé verbinding tussen de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie. Vanuit jouw rol adviseer je de gemeenteraad en vervul je dus een belangrijke brugfunctie tussen de raad en de inwoners van Someren. In dit dynamische speelveld liggen de nodige uitdagingen waar jij niet voor terugdeinst. Sterker nog, je ziet deze uitdagingen als kansen om de afdeling Griffie verder te professionaliseren. Dit laatste is tevens de opdracht die jij als tijdelijke Raadsgriffier meekrijgt.

Kortom, ben je van nature een ‘bouwer’ die gaat voor kwaliteit en geen genoegen neemt met gemiddeld? Dan verwelkomen wij jou graag in onze gemeente.

Een globale beschrijving van jouw werkzaamheden:

  • Het ondersteunen, faciliteren en adviseren van de gemeenteraad in de breedste zin van het woord;

  • Eindverantwoordelijkheid dragen over het vlekkeloze verloop van administratieve en logistieke processen, zoals verslaglegging en het tijdig verzorgen van stukken;

  • Het ontwikkelen en bewaken van procedures en het regie voeren op communicatie- en informatievoorziening;

  • Ondersteuning bieden bij de inzet van politiek-bestuurlijke instrumenten, zoals moties, amendementen, initiatiefvoorstellen en interpellaties;

  • Het fungeren als strategische sparringpartner binnen de driehoek;

  • Een proactieve bijdrage leveren aan beleidsontwikkeling, professionalisering en innovatie.

Jouw afdeling

De afdeling Griffie bestaat, naast de Raadsgriffier, uit een medewerker griffie. Vanuit de gemeenteraad is de werkgeverscommissie jouw eerste aanspreekpunt.

Dit breng je mee

Je bent een enthousiaste en energieke collega richting raad, college en organisatie. Een uitdagende persoonlijkheid die vanuit een onafhankelijke positie onze mondige gemeenteraad en inwoners in zeer gevarieerde processen kan meenemen. Daarom is onze Raadsgriffier een communicatieve persoonlijkheid, dienstverlenend, zichtbaar, benaderbaar en empathisch. Om je voelsprieten in de samenleving te versterken, voel je je betrokken bij de gemeente Someren en investeer je graag in die betrokkenheid.

Verder:

·        Je bent een ervaren raadsgriffier die in staat is om de griffie verder te professionaliseren;

·        Je weet om te gaan met de dynamiek van een politiek-bestuurlijke omgeving en weet daarin goed positie in te nemen, ook omdat je visie hebt op de ontwikkeling binnen het lokale bestuur en het functioneren van de democratie;

·        Je beschikt over politieke bestuurlijke sensitiviteit, bent alert op integriteitsvraagstukken en je weet hoe je verschillende partijen en individuele raadsleden daarin kunt ondersteunen.

·        Je bent ‘hard op de inhoud’ en ‘zacht op de relatie’, waarbij vasthoudend, overtuigend en besluitvaardig kunt optreden en grenzen durft te stellen;

·        Je laat je door weerstand niet uit het veld slaan en beschikt over een gezonde dosis incasserings- en relativeringsvermogen.

 

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures