Inhuurdesk Noord-Brabant

Strategisch Communicatieadviseur (32-36 uur)

Geplaatst 7 dec. 2023
Project ID: YIS 9145372-00003321
Plaats
Valkenswaard, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jan. 2024
Einde: 1 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 dec. 2023 13:00

Binnen de A2-Samenwerking zijn we voor de gemeente Valkenswaard op zoek naar een Strategisch communicatieadviseur (32-36 uur)

 Korte teaser

Een verbinder met oog voor resultaat

Je bent een echte teamplayer en verbinder. Samen mooie resultaten neerzetten, daar krijg jij energie van. Verder ben je een innovatieve communicatieprofessional en iemand die graag buiten de lijntjes kleurt. Wat dat betekent? Dat je de boel flink opschudt en met creatieve oplossingen durft te komen.

 

Je bent gepassioneerd over…

Als strategisch communicatieadviseur ben je medeverantwoordelijk voor de communicatiestrategie en het communicatiebeleid van de gemeente. Je zet je in om de gemeentelijke organisatie communicatief sterk(er) te maken en communicatie de plek in het beleidsproces te geven die het verdient. Dat betekent dat je de ontwikkelingen op mediagebied volgt, dat je kansen en bedreigingen signaleert en dat je daar actief op inspeelt.

Dat betekent ook dat je een adviserende en coachende rol omarmt. In jouw functie adviseer je namelijk de burgemeester, wethouders en directie en neem je de communicatieprojecten uit hun portefeuilles voor je rekening. Ook met projecten die gericht zijn op crisisonderwerpen ga je aan de slag. Daarnaast ben je sparringpartner en klankbord voor je communicatiecollega’s binnen de A2-samenwerking en pak je in A2-verband mogelijk taken op voor deze organisatie.

 

Woordvoerder voor de gemeente? Jazeker, ook dat ben je! Wanneer het nodig is, speel je bovendien een rol in de rampenbestrijdingsorganisatie. 

Je bent gedreven in….

Je bent je ervan bewust dat communicatie voor een groot deel bestaat uit actief luisteren. En, lucky us, dat kún jij ook heel goed. Daarnaast weet je de vraag achter de vraag te herleiden en kom je daardoor met passende adviezen.

Ingewikkelde onderwerpen omzetten in een pakkend en voor iedereen begrijpelijk verhaal? Dat is geen probleem voor jou. Je staat bovendien te popelen om een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de communicatieafdeling. Je deelt je kennis en haalt die ook op bij anderen.

Kortom, jij bent de betrokken, ervaren en organisatiesensitieve collega die wij zoeken!

Op een rijtje:

·        Je weet anderen te overtuigen en in beweging te brengen;

·        Je hebt gevoel voor bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen;

·        Je bent in staat om de werkverdeling binnen je team af te stemmen op bestuurlijke prioriteiten;

·        Je hebt zicht op communicatieve ontwikkelingen;

·        Je hebt aantoonbaar ervaring met integraal werken en de inzet van moderne communicatiemiddelen.

 

Je team:

In Valkenswaard werk je samen met twee communicatieconsulenten en vier communicatieadviseurs. Het team wordt ondersteund door drie collega’s die verantwoordelijk zijn voor de uitvoerende zaken. Jij vervult de rol van strategisch communicatieadviseur! Team communicatie is onderdeel van de A2-samenwerking. Je werkt dan ook nauw samen met de andere twee communicatieteams. De A2-organisatie regelt vanaf 1 januari 2017 alles op het gebied van bedrijfsvoering en werk en inkomen voor de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures