Inhuurdesk Noord-Brabant

Strategisch communicatieadviseur (36 uur)

Geplaatst 19 apr. 2024
Project ID: YIS 9155856-00003321
Plaats
Gemert, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 29 apr. 2024
Einde: 31 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 apr. 2024 14:00

Binnen het team Klantcontacten en Informatievoorziening / Communicatie is een tijdelijke opdracht voor de functie van:

 

Strategisch communicatieadviseur

36 uren per week

Tijdelijke opdracht



Als Strategisch Adviseur Communicatie werk je op het snijvlak van bestuur, organisatie en politiek. Je bent de sparringpartner voor het college bij strategische en tactische communicatievraagstukken die vragen om een advies dat soms verder reikt dan je eigen vakgebied.


We zoeken hierbij nadrukkelijk een strategisch communicatieadviseur die in staat is vanuit een helicopterview snel materie eigen te maken en hierop doelgericht en op een verbindende wijze over gaat tot het vormen van de juiste (strategische) communicatieaanpak. Ben jij doelgericht en ben jij iemand bij wie strategische (programma)communicatie in het bloed zit? Lees dan verder wat deze mooie opdracht jou te bieden heeft.

 

Het team en onze ontwikkeling

Het team communicatie van Gemert-Bakel heeft een nieuwe visie en werkwijze, dit is samen met bestuur, managers en beleidsmedewerkers opgesteld. Communicatie vormt een vast onderdeel van een programma of project en staat vooraan in het proces waardoor het team communicatie haar communicatieve rol kan pakken. Dit doen we in Gemert-Bakel samen met onze inhoudelijke collega’s. We zijn op zoek naar een strategisch communicatieadviseur met ruime ervaring bij een gemeente. Je werkt hierbij samen met twee relatief nieuwe communicatiemedewerkers en een collega strategisch communicatieadviseur en vormt gezamenlijk het cluster communicatie.


Onze gemeente

Je bent natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar deze functie. Toch willen we even je aandacht vasthouden om onszelf voor te stellen. Kort en krachtig.


Gemert-Bakel, een landelijke gemeente met een ondernemende bevolking. We hebben zo’n 30.000 inwoners en binnen de gemeentegrenzen is er variatie van zeven kleine en wat grotere kernen, ieder met hun eigen karakter en uitdagingen. Het gemeentehuis staat in Gemert, de grootste van de zeven. Samen met onze collega’s zoeken we naar manieren om dingen slimmer, beter of anders te doen dan we tot nu toe deden. En daar is jouw vernieuwende blik hard voor nodig.


Gemert-Bakel ligt in de sterke Brainportregio, met gezamenlijke opgave rondom de versnelling van de woningbouw en de transitie van het landelijk gebied, pakken we positie. We realiseren ons tegelijkertijd dat een gemeente van onze omvang niet alles kan, met lef en durf maken we daarom keuzes om de beste oplossingen voor onze inwoners en partners te vinden, en daar houden we ons ook aan.

 

Wat ga je doen?

Gemert-Bakel is een organisatie in ontwikkeling. Een voorbeeld van deze ontwikkeling is het starten van programmatisch, opgavegericht werken. Met vier programma’s: vitale kernen, stevige sociale basis, toekomstbestendig buitengebied en dienstverlenende en communicatieve organisatie is dit hèt moment om de programmacommunicatie in te richten. Als strategisch communicatieadviseur werk je daarvoor intensief samen met de programmanager en de bestuurder aan de opgave binnen het programma. Daarnaast vraagt een organisatie in ontwikkeling ook om strategische interne communicatie en ben je verantwoordelijk voor onder andere de communicatie rondom de Omgevingswet, onze woonvisie en het integraal huisvestingsplan voor onze onderwijsinstellingen


-      Je inspireert inhoudelijke collega’s om over communicatie na te denken bij de start van een programma of project. Je geeft hierover strategisch communicatieadvies en richt samen met inhoudelijke collega’s en het bestuur de communicatie in. 

-      Jij bent omgevingssensitief en bent proactief in staat hierop vroegtijdig te schakelen.

-      Je adviseert bestuur en organisatie over complexe vraagstukken of (politiek) gevoelige dossiers.

-      Je adviseert bestuurders in hun profilering naar buiten.

Wat heb je nodig?

-      Minimaal 5 jaar ervaring binnen een gemeente

-      Ruime ervaring op het gebied van strategische communicatie

-      Inspirerende, enthousiaste houding

-      Analytische blik

-      HBO+ werk- en denkniveau

-      Daadkracht en een kritische blik 

-      Kennis van Factor C(ommunicatie) en Factor B(estuur) is een pré


Wat bieden we jou?

·        Een boeiende en uitdagende tijdelijke opdracht binnen een organisatie in ontwikkeling

·        Jouw werkuren vinden plaats in onderling overleg, hybride werken is hierbij mogelijk. 

·        Jouw startdatum bepalen we in onderling overleg, onze voorkeur is dat je zo snel mogelijk start

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures