Inhuurdesk Noord-Brabant

Strategisch financieel adviseur/ Kwartiermaker (36 uur)

Geplaatst 8 jun. 2023
Project ID: YIS 9134833-00003321
Plaats
Oirschot, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 12 jun. 2023
Einde: 12 dec. 2023
Tarief
Onbekend

Oirschot is een unieke gemeente binnen de Brainportregio en De Kempen. Wij zijn rijk aan prachtig erfgoed en verrassende natuurgebieden. Vanuit onze kernboodschap: ‘Monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis’ werken we eraan om onze gemeente levendig en leefbaar te houden voor inwoners, bedrijven en toeristen. We zoeken de verbinding met de samenleving en ondersteunen goede initiatieven. Ook vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze gemeente.

 

Het team Bedrijfsvoering en Belastingen wordt gevormd door de clusters Communicatie, Juridische zaken, HR, DIM, Informatievoorziening, Secretariaat, Facilitaire zaken, Financiën en Belastingen.

Samen werken we zoveel mogelijk als één interne dienstverlener voor de gemeentelijke organisatie.

 Wij zoeken een kwartiermaker/strategisch adviseur voor het cluster financiën met lef, doorzettingsvermogen en een verbindende werkwijze. Ben jij dat? Lees vooral verder, we komen graag met je in contact.


Kwartiermaker/strategisch financieel adviseur

36 uur

Het cluster financiën bestaat uit twee in elkaar overlopende delen, financieel beheer en – beleid. Het cluster (en haar producten) zit in een ontwikkeltraject en de transitie dient plaats te vinden aan de hand van een bijbehorend plan. Als kwartiermaker doe je een voorstel voor het plan. Doel is een helder beeld over de complexiteit en omvang van de verandering. De aandachtspunten en uitdagingen zijn door jou alvast in kaart gebracht.   



Wat zijn jouw taken als kwartiermaker?

Dit jaar starten we met de aanbesteding van een nieuw financieel systeem met daaraan gekoppeld rapportage tools. Je bent hiervan de projectleider. Dit betekent:

•          het aansturen van medewerkers of projectleden;

•          het inventariseren van betrokken partijen;

•          het afwegen van verschillende belangen;

•          het in kaart brengen en analyseren van mogelijke problemen;

•          het maken van een plan van aanpak voor de implementatie;

•          overleggen met directeur, management en andere betrokkenen;

 

Daarnaast draagt deze strategische functie ook bij aan de meerjaren strategie met betrekking tot de gemeentelijke financiën en het beleid binnen het werkveld van Bedrijfsvoering. Je weet lastige casussen in de juiste (politieke) context te plaatsen en concrete voorstellen te doen. Je bent adviseur én sparringpartner van het management, directeur en bestuur. Met jouw glasheldere analyse van cijfers breng je uitdagende casussen in de juiste (bestuurlijke) context. Op een verbindende manier zaken (ongevraagd) bespreekbaar maken, daar zit jouw kwaliteit en dat waarderen wij.

Een greep uit jouw takenpakket:

  • Je bepaalt met de teammanager de koers van het team;

  • Je bent de coördinator van de totstandkoming van de P & C producten. Denk hierbij aan de koersnota, de begroting of een tussentijdse rapportage;

  • Je stelt de (bestuurlijke) P & C kalender op;

  • Je zorgt voor een verdeling van de dagelijkse werkzaamheden;

  • Je werkt nauw samen met en bent sparringpartner van de andere strategisch adviseurs van het team Bedrijfsvoering, de accounthouders en de financieel adviseurs;

  • Je levert een bijdrage aan verandermanagement en je krijgt de ruimte om verder (mede) vorm te geven aan de strategische rol binnen het cluster Bedrijfsvoering;

  • Je neemt (samen met collega’s) de tijd voor reflectie. Wat loopt goed en wat kan er beter?

Wat verwachten wij van jou ?

Je bent een vernieuwer die buiten de gebaande paden durft te treden, en met een helikopterview het overzicht bewaakt. Als geen ander weet jij hoe belangrijk het is om je te verplaatsen in de positie van bestuurders. Complexe belangen onderken je en de (bestuurlijke) haalbaarheid van voorstellen schat je goed in. Wanneer er belangentegenstellingen zijn dan durf je te confronteren. Ook ga jij voor behoud van de relatie met je opdrachtgevers. Samenwerken en aansluiten bij de (interne) klant zit in jouw genen.


Om deze functie goed uit te kunnen voeren beschik je over:

  • een academisch werk- en denk niveau en in het bezit van een HBO of WO-diploma;

  • Kennis en ervaring met het opstellen van (gemeentelijke) planning & control-documenten en met het verbeteren van de (gemeentelijke) bedrijfsvoering;

  • En natuurlijk project- en planmatig werken.


He tarief is passend bij functieschaal 11 (CAO gemeenten).

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures