Inhuurdesk Noord-Brabant

Teammanager (36 uur)

Geplaatst 25 sep. 2023
Project ID: YIS 9139938-00003321
Plaats
Oirschot, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 9 okt. 2023
Einde: 9 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 sep. 2023 14:00

Dit is de gemeente Oirschot

“Oirschot: ondernemend, monumentaal en groen. Daar voelt de MENS zich thuis”. Oirschot telt vijf kernen: Oirschot, Spoordonk, Oostelbeers, Middelbeers en Westelbeers. Met ruim 19.000 inwoners is het een kleine, krachtige, kwalitatief groene gemeente die bewust aanstuurt op samenhang met de omgeving. Daarbij gaan we uit van een zelfredzame samenleving. De samenleving of inwoner bedenkt zelf wat men nodig heeft.

De gemeente heeft, mede door haar centrale ligging, hechte samenwerkingen met partners in de regio. De gemeente werkt in een thematische netwerksamenwerking met maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, inwoners en overheden. O.a. op het gebied van werken en wonen acteren we samen met acht gemeenten in het zogenaamde Stedelijk Gebied (de stad Eindhoven en omliggende gemeenten) als één gemeente. Daarnaast is Oirschot via een gemeenschappelijke regeling verbonden met de vijf Kempengemeenten, Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel – De Mierden. Op ambtelijk niveau zijn onderdelen van de organisaties samengevoegd.

 In de achterliggende jaren heeft de gemeentelijke organisatie zich in positieve zin ontwikkeld. Tegelijkertijd is er het urgentiebesef dat we verder moeten ontwikkelen. Uitgangspunten voor deze ontwikkeling zijn: vergroten van de professionaliteit, verbeteren van procesmatig werken, uitbreiden van integraal/projectmatig werken, planmatig werken en de flexibele medewerker die eigenaarschap toont.

 Onze kernwaarden zijn: ondernemerschap, verbindend, respect en resultaatgericht.

 

Voor welke opgaven sta je de komende jaren!

-      Het voeren van een (actieve)grondpolitiek en bijbehorende instrumenten als grondexploitatie, wet voorkeursrecht gemeenten, etc.

-      Het uitbouwen van de visie op gebied van ruimtelijke ontwikkeling en het sturen hierop.

-      Het borgen van projectmanagement en projectmatig werken (outputsturing, kwaliteit, financieel resultaat, snelheid, urencapaciteit) binnen het team.

-      Het verder realiseren van Gebiedsontwikkeling.

-      Het creëren en onderhouden van een veilig werkklimaat.

-      Het verder uitbouwen naar een meer zakelijke, bedrijfsmatige en transparante organisatie (zowel met het team als meer organisatie breed en in de relatie met het bestuur).

 Je maakt onderdeel uit van het MT met daarin de algemeen directeur, vijf teammanagers en de businesscontroller en draagt bij aan de organisatie brede ontwikkeling waaronder integraal werken. In het MT worden besluiten genomen op strategisch niveau die grote invloed hebben op de hele organisatie en waarin jouw bijdrage essentieel is. Daarnaast wordt van elk Mt-lid verwacht dat hij/zij ook geïnteresseerd is in de andere delen van de organisatie en dat hij/zij ook deelneemt aan de besluitvorming over zaken die hem of haar niet direct raken. Er wordt dan ook van je verwacht dat je betrokken bent bij de belangen van de hele organisatie. Je bent sparringpartner van het bestuur en weet wat het betekent om te werken in een kleine gemeente.

 

Algemeen profiel teammanager

We letten natuurlijk op wat je kennis, kunde en ervaring is. Daarnaast liggen je competenties op het gebied van verbinden, sturen en motiveren. Je ziet de medewerkers en ze horen van jou waar het om draait. Je bent het boegbeeld van jouw team. Je geeft mensgericht leiding aan de medewerkers binnen jouw team, ruimte gevend (ook in innovatie, creativiteit en eigen ontwikkeling) en op tijd sturend op proces, resultaat en inhoud waar nodig.

 

Specifiek

-      Je bent de schakel tussen bestuur en jouw team.

-      Je hebt een academisch werk- en denkniveau en ervaring in het integraal leidinggeven van een groot en breed team.

-      Je hebt kennis en ervaring binnen het vakgebied van ruimtelijke ontwikkeling, met name op het gebied van:

·        Het in zakelijke banen leiden van participatieprocessen;

·        Financiële en outputsturing;

-      Je bent bedrijfsmatig en zakelijk ingesteld, betrouwbaar en koersvast.

-      Je neemt beslissingen besluitvaardig en met daadkracht.

-      Je anticipeert op maatschappelijke ontwikkelingen en weet deze toe te passen in je werk.

-      Je bouwt een groot netwerk op en bent alert op kansen voor de gemeente in de regio en in samenwerkingsverbanden.

-      Je bent zeer vaardig in het onderhandelen.

-      Het op niveau en met statuur te representeren en belangen te behartigen.



Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures