Inhuurdesk Noord-Brabant

Toezichthouder bouw en ruimtelijke ordening (32-36 uur)

Geplaatst 14 feb. 2023
Project ID: YIS 9128439-00003321
Plaats
Beek en Donk
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 apr. 2023
Einde: 1 apr. 2024
Tarief
Onbekend

Toezichthouder bouw en ruimtelijke ordening

(36 uur per week)

Vind je het handhaven van de “ruimtelijke” wet- en regelgeving belangrijk en is beschermen van onze omgeving jouw passie? Dan is deze functie vast iets voor jou!

Laarbeek is een gemeente in het zuidoost Brabant en telt ruim 22.000 inwoners. Laarbeek ligt aan de rand van het grote natuurgebied De Peel en bestaat uit de kernen Aarle Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. De gemeente Laarbeek is permanent actief met versterken van het woon-, werk- en recreatieklimaat. Het is een aantrekkelijke gemeente met een groene identiteit, bekroond met de titel 'groenste gemeente’. Laarbeek is een dynamische gemeente met een diversiteit aan woningbouwplannen, ontwikkeling van bedrijventerreinen en plannen in de dorpskernen. Innovatie op het gebied van duurzaamheid en toekomstbestendigheid is leidend in Laarbeek. Er is geïnvesteerd in voorzieningen in alle dorpen waardoor er een uitstekend niveau aan sociale, culturele en educatieve voorzieningen aanwezig is. Naast de meer ruimtelijke kwaliteiten kenmerkt Laarbeek zich door de aanwezige sterke sociale netwerken en een rijk verenigingsleven.

 

De organisatie

De gemeentesecretaris/algemeen directeur geeft samen met vier afdelingshoofden leiding en sturing aan de ambtelijke organisatie (ca 120 medewerkers). Het afdelingshoofd Omgevingsbeheer is jouw leidinggevende. Bij de afdeling Omgevingsbeheer werken 35 medewerkers, verdeeld over de Buitendienst en de teams Toetsing en Handhaving en Beheer Openbare Ruimte. De afdeling Omgevingsbeheer richt zich met haar werkzaamheden op de fysieke ruimte in brede zin. Van de aanleg en het onderhoud van werken tot toezicht en handhaving.

Wat ga je doen als Toezichthouder bouw en ruimtelijke ordening?

  • Je controleert op naleving van wetgeving en voorschriften (o.a. ruimtelijke ordening/APV). Hierbij kun je o.a. denken aan controle op (illegale) bouwwerken, illegale verhuur van woningen, oneigenlijk gebruik van de openbare ruimte, overlast in/vanuit woningen.

  • Je onderzoekt o.a. klachten en handhavingsverzoeken.

  • Je rapporteert over je controles, onderzoeken en geconstateerde afwijkingen en overlegt met de jurist/inspecteur over de verdere afhandeling.

  • Je informeert burgers en bedrijven over procedures, criteria, e.d.

  • Je verzorgt de administratieve-procedurele afhandeling. Daarbij hoort ook de registratie van toeristen(belasting).

Gevraagde eigenschappen

  • Je bent een enthousiaste, energieke en stevige persoonlijkheid.

  • Je houdt het overzicht, werkt planmatig en gestructureerd, bent vasthoudend en denkt in oplossingen.

  • Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend, maar je kunt ook zelfstandig werken.

  • Je kunt je goed verplaatsen in anderen, bent klantgericht en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

  • Binnen de diversiteit aan werkzaamheden kun jij je flexibel bewegen en weet je goed je prioriteiten te bepalen.

  • Je komt op vindingrijke wijze tot ideeën voor verandering en verbetering in het eigen werk en je staat open voor ideeën van anderen met betrekking tot verbetering van eigen werkzaamheden.

  • Je staat stevig in je schoenen. In lastige situaties weet jij het hoofd koel te houden en de beste oplossing te vinden.

  • Je weet jouw beoordeling onderbouwd en helder over te brengen. Dit kun je zowel mondeling als schriftelijk.

Functie-eis

Je beschikt over MBO of HBO diploma bouwkunde, aangevuld met BWT I (of bent bereid deze opleiding te gaan volgen) en een rijbewijs B. Ervaring met planologische toetsen en de afhandeling van vragen en verzoeken van burgers is een pré, maar geen vereiste. Ook net afgestudeerden worden uitgenodigd te solliciteren.


Het tarief is passend bij functieschaal 7 (CAO gemeenten)

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures