Inhuurdesk Noord-Brabant

Trainee WMO consulent (20 uur)

Geplaatst 25 jul. 2024
Project ID: YIS 9162570-00003321
Plaats
Asten
Uren
20 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 aug. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 5 aug. 2024 10:00

Jouw functie

Wij zoeken per 1 augustus 2024 een Trainee Wmo consulent voor aanvraag inhoudelijke beoordelingen van aanvragen voor eenvoudige oude/reguliere taken.

 

Als WMO consulent is het jouw taak om de inwoners te informeren en adviseren over de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Je werkt en bent bekend met het Wmo beoordelingskader vanuit het stappenplan van de Centrale Raad van Beroep. Je bent verantwoordelijk voor het proces van de melding tot en met de beschikking. Je doet zorgvuldig onderzoek en legt alle onderzoeksresultaten voor hulpvrager vast in een verslag Meldingsonderzoek. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het gehele afhandelingstraject van de binnenkomende reguliere WMO-aanvragen.

 

Je werkt vanuit de kantelingsgedachte waarbij je samen met de hulpvrager (en eventuele mantelzorgers) de hulpvraag integraal bekijkt en alle leefdomeinen van de hulpvrager in beeld brengt. Je bekijkt welke mogelijkheden de hulpvrager zelf heeft, de mogelijkheden van zijn of haar netwerk en waar algemene voorzieningen hulp kunnen bieden. Waar nodig werk je samen met collega’s op het terrein van jeugd, welzijn, zorg en participatie en neem je de regie in een casus.

 

Verder:

·        Zal de vorm van inhoudelijke beoordeling (huisbezoek dan wel telefonisch) afgestemd zijn op wat nodig is om zorgvuldig onderzoek te doen. Hierbij wordt gewerkt conform afspraken binnen gebiedsteam Asten.

Jouw profiel

·        Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau.

·        Je hebt kennis en ervaring in de uitvoering van begeleiding in het kader van de Wmo.

·        Daarnaast zoeken wij een collega met een open houding. Iemand die makkelijk contact legt, zicht collegiaal opstelt, snel tot de kern kan komen en doelgericht kan handelen. Iemand die goede ervaringen en kennis deelt en mogelijke knelpunten in de praktische uitvoering signaleert en hier op een proactieve manier oplossingen voor aandraagt.

 Geen ZZP opdracht

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures