Inhuurdesk Noord-Brabant

Adviseur Openbare orde en veiligheid (36 uur)

Geplaatst 21 jun. 2023
Project ID: YIS 9135375-00003321
Plaats
Beek en Donk, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jul. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend

Binnen het team Toetsing en Handhaving van de afdeling Omgevingsbeheer van de gemeente Laarbeek is een vacature voor de functie van:

 

Adviseur Openbare orde en veiligheid

voor 36 uur per week

 

Wat ga je doen als Adviseur Openbare orde en veiligheid?

Als adviseur ben je verantwoordelijk voor het gemeentelijk integrale veiligheidsbeleid.

Het initiëren, formuleren en operationaliseren van (meer)jarenprogramma’s, projecten en plannen en het opstellen van rapportages behoren ook tot je taken.

 

Als sparringspartner voor de burgemeester geef je gevraagd en ongevraagd advies met betrekking tot het veiligheidsdomein. Voor zowel interne als externe partijen ben je het eerste aanspreekpunt op het gebied van veiligheid en ondermijning. Je hebt hierbij een regelende en organiserende functie en past het veiligheidsbeleid toe. Je werkt daarin nauw samen met de andere medewerkers van het team Toetsing en Handhaving. In de aanpak van ondermijning heb je nauwe contacten met politie, Openbaar Ministerie en zorgpartners.

 

Wie ben jij?

Je bent energiek en stressbestendig en je kunt resultaatgerichtheid combineren met mensgericht handelen. Je bent klantgericht en binnen de diversiteit aan werkzaamheden kun jij je flexibel bewegen. Je houdt het overzicht en werkt gestructureerd. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend, maar je kunt ook goed zelfstandig werken. Je bent een verbinder en goede netwerker die makkelijk contact legt.

 Je bent in staat duidelijk, vloeiend, correct en to-the-point schriftelijk en mondeling te communiceren, op een wijze die de aandacht vasthoudt en de boodschap doet overkomen.

Je hebt gevoel voor (politiek) bestuurlijke verhoudingen, posities en gevoeligheden en je bent je bewust van bestuurlijke effecten van het eigen handelen.

Je bent bereid om voor incidenten en crisissituaties ook buiten kantooruren goed bereikbaar en beschikbaar te zijn.

 

Functie-eis

Je beschikt tenminste over een afgeronde, relevante HBO-opleiding aangevuld met relevante werkervaring. Je hebt goede kennis en ervaring op het gebied van integrale

veiligheidskunde en crisisbeheersing en daarnaast ervaring met het werken in een politiek, bestuurlijke omgeving.

Het tarief is passend bij functieschaal 11 (CAO gemeenten).

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures