Inhuurdesk Noord-Brabant

Adviseur ruimtelijke ordening en ontwikkeling (32 uur)

Geplaatst 13 feb. 2023
Project ID: YIS 9128465-00003321
Plaats
Beek en Donk, Remote
Uren
32 Uur/week
Periode
10 maanden
Start: 1 mrt. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend

Heb jij affiniteit met ruimtelijke vraagstukken?

En zorg je voor het soepel verlopen van ruimtelijke procedures?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

    

Binnen het team Ontwikkeling van de afdeling Leefomgeving is een vacature ontstaan voor de functie van:

De gemeente Laarbeek zoekt een

Adviseur ruimtelijke ontwikkeling

32 tot 36 uur per week.

 

De organisatie

De gemeente Laarbeek is een organisatie die midden in de samenleving staat en zich medeverantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van leven en werken van inwoners, bedrijven en instellingen in de gemeente. We hebben een professionele en resultaatgerichte organisatie waarop onze inwoners graag een beroep doen, die partnerschap aangaat waarmee het bestuur samen kan bouwen aan een toekomstbestendig en duurzaam Laarbeek. We spelen adequaat in op ontwikkelingen in de samenleving en verbeteren voortdurend. Laarbeek is een gemeente waar medewerkers trots op zijn en met plezier werken. Als antwoord op de toenemende woningbouwvraag heeft de gemeente zich tot doel gesteld 300 extra woningen te bouwen. Daarom heeft deze dynamische gemeente dringend behoefte aan versterking op het gebied van ruimtelijke vraagstukken en procedures.

 

De afdeling

De afdeling Leefomgeving is breed georiënteerd en bestaat uit de teams Ruimtelijke en economische ontwikkeling, Duurzaamheid en Communicatie. Er werken op dit moment 23 professionals die landelijk beleid, vragen uit de samenleving en ambities van college en raad vertalen in lokaal beleid en concrete projecten. We zoeken graag samenwerking met inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en buurgemeenten. Daarbij kijken we steeds wat de best passende rol voor de gemeente is. Wij werken integraal, proactief en projectmatig en daarbij staat inwonersparticipatie centraal. Dit willen we de komende jaren verder versterken.

 

De functie

In de rol van Adviseur ruimtelijke ontwikkeling ga je aan de slag met een diversiteit aan ruimtelijke opgaven die zich binnen Laarbeek voor doen. Deze opgaven hebben raakvlakken met zowel de transitie van het landelijk gebied als de meer stedelijke uitdagingen, zoals de woningbouwopgave voor de komende jaren. Op basis van lokaal en regionaal beleid, wet- en regelgeving beoordeel je ruimtelijke initiatieven en begeleid je de ruimtelijke procedure. Door middel van een integrale benadering weeg je lokale en politieke belangen mee in jouw werk. Binnen je werkzaamheden coördineer je ruimtelijke initiatieven van initiatiefase tot afronding. Je werkt nauw samen met collega’s en je overlegt met bijvoorbeeld projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, bewoners, ondernemers en (externe) juristen.

 

Wat zijn je taken?

  • Je adviseert over principeverzoeken en begeleid de bijbehorende procedures.

  • Je adviseert op het gebied van de ruimtelijke ordening, inclusief juridische en procedurele aspecten.

  • Je adviseert over en begeleidt concrete nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen, al dan niet op aanvraag en hebt daarover contact met de initiatiefnemers, waaronder de activiteiten op gebied van huisvesting arbeidsmigranten.

  • Je denkt mee over de invoering van de komende Omgevingswet.

  • Je bent de verbindende factor tussen opdrachtgever, de interne organisatie, het bestuur, de politiek en de samenleving.

  • Je bewaakt de termijnen, kwaliteit en beheerst de financiële aspecten.

  • Je bent het vaste aanspreekpunt voor projectontwikkelaars, bewoners, partners en collega’s.

Wie ben jij?

•   Je beschikt over een HBO+ werk- en denkniveau, blijkend uit een gerichte opleiding en/of praktijkervaring.

•     Ervaring met ruimtelijke ordening en ontwikkeling

•     Ervaring in projectmatig werken.

•     Relatiebeheer en netwerkontwikkeling.

•     Je hebt overzicht in je werk en stimuleert/bewaakt dat ook voor anderen.

•     Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en ontwikkelingen daarin.

•     Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

•     Gevoel voor bestuurlijke afwegingen, belangen en politieke verhoudingen is een pré.

•     Een enthousiaste, leergierige en flexibele werkhouding.

 

Jouw profiel

Je werkt in het middelpunt van een politiek-bestuurlijke omgeving en de praktijk. Je zoekt de verbinding, je bent zeer communicatief en hebt een brede blik. Je houdt van creatief denken, buiten de gebaande wegen opereren en samenwerken.

 Je kunt zelfstandig werken, maar weet als geen ander dat integraal werken bij dit soort projecten van groot belang is en je hebt dit daarom hoog in het vaandel staan.

 

Gewenste Competenties:

Klantgericht / Integer / Samenwerken / Verbindend / Overzichtsvermogen/helikopterview / Probleem analytisch / Politieke sensitiviteit / Lef en Durf / Proactief / Flexibel / Nieuwsgierig


Het tarief is passend bij functieschaal 10 (CAO gemeenten).

 

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures