Inhuurdesk Noord-Brabant

Assetbeheerder I&A

Geplaatst 19 jul. 2024
Project ID: YIS 9162369-00003321
Plaats
Valkenswaard, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 aug. 2024
Einde: 31 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 aug. 2024 12:00

Binnen de A2-Samenwerking zijn wij voor de afdeling Informatisering & Automatisering op zoek naar een:

I&A-Assetbeheerder

HR21 functie: medewerker bedrijfsvoering III | 32-36 uur

 

Wil jij je energie inzetten en het administratief geweten zijn van de afdeling I&A?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Wil jij ook werken voor een organisatie waarin we met aandacht voor elkaar en in een plezierige setting gaan voor een deskundig resultaat? De A2 Samenwerking werkt in een samenwerkingsverband voor de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. We bundelen hiermee onze krachten en zorgen hierdoor voor meer efficiency en een optimale dienstverlening op het gebied van advies en beleid, administratie en belastingen, informatisering & automatisering, ondersteuning bestuur/organisatie én werk en inkomen.

Wat ga je doen?

Als I&A-Assetbeheerder bij de Samenwerking A2 Gemeenten ben jij verantwoordelijk voor het vakkundig administratief beheer van alle ICT-middelen (mobiele telefoons, laptops, hardware, PKI-certificaten, enzovoorts) én alle bijbehorende contracten. Je voert controles uit op afspraken en certificering en draagt zorg voor het op orde zijn van deze afspraken en documentatie daarvan. Jij bent het centrale administratieve middelpunt waar de afdeling Informatisering & Automatisering op kan bouwen. Jij zorgt dat er steeds een actueel overzicht is van alle middelen en contracten en dat dit goed wordt vertaald in de financiële systemen.

Richting de medewerkers van alle A2-organisaties ben je verantwoordelijk voor de administratie van de digitale middelen die zij nodig hebben voor hun werk. Indien nodig organiseer je de inkoop en ontvangst van middelen. Doordat jij je werk goed doet, zijn wij richting leveranciers contractueel in control en kunnen we tijdig met leveranciers in overleg als contracten verlopen of als zij hun verplichting niet nakomen. 

Wat vragen wij?

·        De kandidaat die we zoeken heeft minimaal MBO+ werk- en denkniveau.

·        Je hebt ervaring met administratieve werkzaamheden en je bent gedreven om administraties 100% kloppend te hebben en te houden. 

·        Je komt proactief in actie als de actualiteit van administraties daarom vraag en schroomt niet om collega’s of leveranciers hierover te benaderen.

·        Je hebt ervaring met het gebruik van Excel en administratieve systemen zoals Key2Financien, werken met een zaaksysteem en contractmanagement;

·        Ervaring met assetmanagement is een pré.

De A2 Samenwerking is zelf ook aan het werven, deta-vast is een mogelijkheid. Dan graag duidelijk vermelden bij de aanmelding/op het CV.

Dit is geen zzp opdracht.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures