Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsadviseur afval (28 upw)

Geplaatst 1 nov. 2023
Project ID: YIS 9142313-00003321
Plaats
VUGHT, Hybride
Uren
28 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 4 dec. 2023
Einde: 1 mei 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 nov. 2023 12:00

De gemeente Vught is voor de afdeling Dienstverlening op zoek naar een:

 

 

Beleidsadviseur afval en duurzaamheid

 

Als beleidsadviseur afval en duurzaamheid zorg jij ervoor dat de gemeente Vught grondstoffen recyclet, minder restafval verbrandt, en hiermee werkt aan een beter milieu. Omdat onze vaste beleidsadviseur afval en duurzaamheid weg gaat, zoeken we per direct naar een (tijdelijke) vervanger.

 

Hier kom je te werken

Vught is een dorp met een hoge ambitie als het gaat om afval. Voor de inzameling van grondstoffen hebben we een hoge service. We hechten een grote waarde aan duurzaamheid en daar zijn we trots op!

 

Daarnaast liggen nog genoeg uitdagingen op ons pad: Het doel is om de hoeveelheid restafval te verminderen, maar niet ten koste van de kwaliteit van de herbruikbare grondstoffen. De focus ligt bij het verbeteren van de kwaliteit van de afvalstromen en hoogwaardige recycling. Tot slot onderkent de gemeente Vught het belang van de circulaire economie. Om tot een circulaire economie te komen, moet hergebruik van goederen gestimuleerd worden. Dit is ook een belangrijke doelstelling voor de komende jaren. Dat vraagt om strategische keuzes rondom afvalbeleid en duurzaamheid in het algemeen. Kortom: ben jij die beleidsadviseur afval en duurzaamheid, die met ons de uitdaging aangaat?

 

Wat ga je doen?

Je specialiseert je in het afvalbeleid van de gemeente. Je houdt het gemeentelijk afvalbeleid up-to-date en voert het uit. Je wordt hierbij ondersteund door je collega’s. De werkzaamheden op straat hebben we grotendeels uitbesteed bij externe partijen. Jij beheert de contracten, overlegt met deze partijen over dagelijkse zaken, en denkt samen na over hoe het in de toekomst beter kan. Daarnaast beheer je de financiën. Bij afval projecten en pilots ben jij de projectleider. De gemeente Vught werkt samen met buurgemeenten. Jij vertegenwoordigt de gemeente Vught in dit regionaal overleg op het gebied van afval. Je bent het aanspreekpunt voor de interne organisatie, politiek, bestuur en inwoners op vragen en klachten over afval. Naast jouw taken rondom afvalbeleid ben je betrokken bij aanpalende beleidsterreinen.

Daarom ben jij geschikt voor deze functie

Je heb een relevant hbo- of wo diploma. Je vindt het leuk om je te verdiepen in het gemeentelijk afvalbeleid en maakt je kennis snel eigen. Je kunt goed en in begrijpelijke taal communiceren. Jij bent degene die onze inwoners, de politiek, het bestuur en onze contractpartijen meeneemt in de gedragsveranderingen die nodig zijn om te komen tot onze doelstellingen. Mocht je al ervaring hebben bij gemeente dan is dit mooi meegenomen, maar niet vereist. Samen met jou bepalen we wat je nodig hebt om het werk goed te leren.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures