Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsadviseur cultuurhistorie en erfgoed (16u pw)

Geplaatst 26 okt. 2023
Project ID: YIS 9141901-00003321
Plaats
VUGHT, Hybride
Uren
16 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 30 okt. 2023
Einde: 31 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 nov. 2023 13:00

Vught zoekt een


Beleidsadviseur (cultuurhistorie en erfgoed)

14-16 uur


In de gemeente Vught beschermen we onze monumenten en houden we waardevolle objecten graag in stand. Ofwel: er is hier voor een enthousiaste beleidsadviseur een heleboel te doen op het gebied van erfgoedbeleid en cultuurhistorie. Iets voor jou?


Dit ga je doen

Als beleidsadviseur leven (cultuurhistorie en erfgoed) werk je bij de afdeling Ontwikkeling, binnen het cluster ‘leven’.


Je gaat aan de slag met erfgoed in brede zin. Dat gaat over (ruimtelijk) erfgoedbeleid, cultuurhistorische vraagstukken en omgevingskwaliteit (welstand). In nauwe samenwerking met de lokale partners ontwikkel je het beleid. Je beoordeelt aanvragen voor omgevingsvergunningen in relatie tot monumentale en cultuurhistorische waarden. Je adviseert bij ruimtelijke procedures en ontwikkelingen waarbij cultuurhistorie en archeologie betrokken zijn. Je toetst bouw- en cultuurhistorische onderzoeksrapportages.


Je verzorgt het aanwijzen van monumenten en monitort deze. Ook draag je in regioverband bij aan het herstel van de Zuiderwaterlinie en de Linie 1629. 

Je hebt kennis van en werkervaring in dit specifieke werkveld. Je bent ondernemend, proactief, analytisch, zelfstandig en kunt goed samenwerken  Je adviezen zijn helder en bondig, zowel schriftelijk als mondeling. Je bent inhoudelijk sterk, besluitvaardig en je hebt een goed gevoel voor politieke verhoudingen. Je hebt dan ook een HBO/WO werk- en denkniveau. 

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures