Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsadviseur Duurzaamheid (28-36 uur)

Geplaatst 8 jul. 2024
Project ID: YIS 9161486-00003321
Plaats
Beek en Donk
Uren
28 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 5 jul. 2024
Einde: 6 jul. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 jul. 2024 14:00

Wil jij werken in een dynamische kleine organisatie, waar ruimte is om je te ontwikkelen en je ideeën uit te werken? Heb je een hart voor duurzaamheid en wil je in een enthousiast team werken aan een groen en duurzaam Laarbeek? Ben je in staat om richting te geven aan ons duurzaamheidsbeleid op zowel strategisch als operationeel niveau? Dan ben jij de kandidaat die wij zoeken als

 

Beleidsadviseur duurzaamheid

28-36 uur per week

 

In de gemeente Laarbeek werken we vóór onze inwoners en samen mét onze inwoners aan een aangename en toekomstbestendige leef- en werkomgeving. We spelen in op de ontwikkelingen in de samenleving en streven naar constante verbetering. We vormen een hechte en professionele club collega’s die naar buiten gericht zijn en graag de samenwerking aangaan met inwoners en andere partners.

 

Wat ga je doen als Beleidsadviseur duurzaamheid?

Je werkt binnen het team Duurzaamheid aan de uitvoering van een ambitieuze duurzaamheidsagenda. Het team richt zich op de energietransitie, maar werkt ook aan thema’s als klimaatadaptatie en biodiversiteit, duurzaam ondernemen en circulaire economie. Als beleidsadviseur duurzaamheid word je verantwoordelijk voor een deel van deze agenda, natuurlijk in samenwerking met de rest van het team. Jouw focus zal daarbij liggen op de energietransitie en het thema duurzaam ondernemen.

 

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden:

·       Je actualiseert bestaand en ontwikkeld nieuw beleid m.b.t. duurzaamheid.

·       Je bent eerste aanspreekpunt als het gaat over grootschalige opwek of opslag van energie en het verbeteren van het elektriciteitsnetwerk.

·       Je onderhoudt de contacten met de lokale energiecoöperatie en de exploitanten van een aantal zonneparken en ziet toe op naleving van gemaakte afspraken.

·       Je vertaalt de doelen uit de duurzaamheidsagenda naar concrete uitvoeringsprojecten, schrijft bestuursvoorstellen en vraagt subsidies aan.

·       Je werkt samen met de collega’s van Economie en Verkeer aan verduurzaming van bedrijventerreinen en mobiliteit.

·       Je bent projectleider voor projecten binnen het team Duurzaamheid.

·       Je neemt deel aan regionale overleggen en zorgt voor gemeentegrensoverschrijdende afstemming, bijvoorbeeld in het kader van de Regionale Energie Strategie van de Metropool Regio Eindhoven.

·       Samen met de communicatieadviseur geef je vorm aan voorlichting en communicatie over jouw projecten of duurzaamheid in het algemeen.

Wat neem je mee naar Laarbeek?

·       We zoeken een enthousiaste kandidaat die zowel zelfstandig als in een team goed uit de voeten kan. Je bent niet bang om nieuwe dingen te leren, te verzinnen en in gang te zetten. Je neemt initiatief en bent leergierig. Duurzaamheid is een dynamisch vakgebied, je bent daarom flexibel en veranderingsgericht.

·       Je hebt een ondernemende en open houding en zoekt graag samenwerking en verbinding, je bent sociaal vaardig en communicatief sterk.

·       Je hebt kennis van en/of ervaring met projectmatig werken en bent in staat om de rol van projectleider op je te nemen.

·       Je kunt problemen goed analyseren, beoordelen en van een oplossing voorzien. Je bent in staat een visie op strategisch niveau te ontwikkelen en die te vertalen naar de praktijk. Je schakelt makkelijk tussen verschillende abstractieniveaus.

·       Je staat stevig in je schoenen, kunt omgaan met tegenstrijdige belangen en beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

·       Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO- of WO-opleiding die aansluit op deze functie.

·       Je hebt kennis van en ervaring met duurzaamheid en/of de energietransitie. Werkervaring in een gemeente is een pré.

 

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken in een fijn én gedreven team van mensen. Het team Duurzaamheid bestaat uit 8 personen. Het team is onderdeel van de afdeling Leefomgeving waar ongeveer 65 medewerkers samen het beleid van de gemeente vormgeven en uitvoeren. We zijn een hechte en gezellige afdeling waar je een warm welkom vindt en nooit om raad verlegen hoeft te zitten. De organisatie staat open voor goede ideeën en de lijntjes zijn kort, ook richting management en bestuur. Samen vertalen we de ambities van college en raad in helder, haalbaar en omgevingsbewust beleid en zetten we Laarbeek regionaal op de kaart. Je krijgt ruimte om in je rol te groeien en ondersteuning waar dat nodig is.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures