Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsadviseur natuur en landschap (24u pw)

Geplaatst 15 nov. 2023
Project ID: YIS 9143218-00003321
Plaats
VUGHT, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 27 nov. 2023
Einde: 1 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 nov. 2023 12:00

Wil jij als ecoloog aan de voorkant meedenken en adviseren over beleidsmatige en operationele vraagstukken op het gebied van natuur en landschap? Lijkt het je leuk om zowel lokaal als regionaal aan de slag te gaan met jouw beleidsvelden? Het kan als beleidsadviseur natuur en landschap in Vught.


Dit ga je doen

Je bent aanspreekpunt voor de onderwerpen natuur, landschap en ecologie. Je ontwikkelt beleid op deze terreinen, signaleert ontwikkelingen en stemt de verschillende dossiers op elkaar af. Voor deze opdracht ligt de nadruk op deze specifieke taken:

⦁   Begeleiden (en eventueel opstellen) van inrichtingsplannen ten aanzien van de ambities rondom boomaanplant;

⦁   Opstellen en vaststellen van het te herijken Weidevogelconvenant in de Gement;

⦁   Begeleiding van het Soorten-Management-Plan om spouwmuurisolatie mogelijk te maken in het kader van de Wet Natuurbescherming;

⦁   Deelname (en eventueel regievoering) in de kopgroep Natuur & Landschap in de regio RNOB; 

⦁   Diverse adviestaken rondom natuur, landschap en ecologie;

⦁   Beleidsadviestaken rondom natuur, landschap en ecologie.


Daarom is dit jouw nieuwe baan

Je hebt kennis en ervaring met het natuur- ecologiebeleid en –ontwikkelingen. Het is een pré als je kennis en ervaring hebt binnen ambtelijke en bestuurlijke netwerken op lokaal en regionaal niveau. Je weet goed overzicht te houden in een bestuurlijke omgeving en je hebt gevoel voor zowel inhoud als proces en je bent daarbij resultaat gericht. Vanwege je rol in het RNOB heb je aandacht voor kennisuitwisseling, professionalisering, synergievoordelen, communicatie en versterking draagvlak. Je hebt de regionale verschillen in het oog en je kan de belangen van de eigen gemeente los zien van de belangen van de regio. 


Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures