Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsadviseur RO (32u pw)

Geplaatst 11 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152380-00003321
Plaats
VUGHT, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 27 mrt. 2024
Einde: 31 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 mrt. 2024 12:00

Dit ga je doen

Als beleidsadviseur RO werk je bij de afdeling Ontwikkeling, binnen het Team Ruimtelijk beleid. Je werk is afwisselend en uitdagend. Als adviseur ruimtelijke ordening heb je namelijk verschillende taken en zet je jouw planologische kennis in bij diverse projecten.

 

In deze job beoordeel je nieuwe ruimtelijke initiatieven van uiteenlopende aard en begeleid je de verdere procedure, die een dergelijk initiatief mogelijk moet maken. Je levert, vanuit jouw expertise, in projectgroep- verband een bijdrage aan het mogelijk maken van grotere ruimtelijke projecten. Daarnaast maken we dit jaar een start om het tijdelijke omgevingsplan om te zetten naar een definitief Omgevingsplan. Je werkt samen met collega’s om dit tot een goed einde te brengen.

 

De gemeente hecht een grote waarde aan een goede en tijdige participatie met betrekking tot haar plannen. Je werkt daarom samen met verschillende partijen die belangrijk zijn, zoals bewoners, bedrijven, andere overheidsorganen en groeperingen met (soms) verschillende en tegengestelde belangen. Je overlegt met hen om zaken geregeld te krijgen. Hierbij hoort het plannen en organiseren van momenten waarop belanghebbenden kunnen meepraten en deelnemen, zoals participatiebijeenkomsten. Je geeft belanghebbenden op proactieve wijze een plek in het participatieproces.

 

Tot slot adviseer je bestuurders over ruimtelijke vraagstukken en adviseer je samen met alle andere disciplines binnen de gemeentelijke organisatie over ruimtelijke initiatieven in de Regiekamer.

Bij visievorming bewaak je de ruimtelijke aspecten en denk je mee over nieuwe vormen van wonen en duurzaamheid.

Daarom is dit jouw nieuwe baan

  • Je hebt een bij de functie passende afgeronde hbo/wo-opleiding.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als beleidsadviseur RO binnen een gemeente.
  • Je kunt snel schakelen in je communicatiestijl;
  • Je hebt goede schriftelijke vaardigheden, je kunt begrijpelijk schrijven;
  • Je zoekt verbindingen met anderen om samen te werken en te sparren;
  • Je weet goed om te gaan met een drukke en soms hectische baan;
  • Je hebt een gezonde dosis humor;
  • Je werkt gestructureerd en zelfstandig;

 

We werken flexibel dus dat betekent dat ook thuiswerken tot de mogelijkheden bestaat. In verband met de connectie met het team en in deze rol is het belangrijk dat je ook minimaal 3 dagen op kantoor aanwezig kunt zijn.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures