Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsadviseur WMO (32 uur)

Geplaatst 6 jul. 2023
Project ID: YIS 9136243-00003321
Plaats
Waalre, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 14 aug. 2023
Einde: 21 jan. 2024
Tarief
Onbekend

oor de afdeling Sociale Ontwikkeling van de Gemeente Waalre zijn wij, ter vervanging van een zwangerschapsverlof, op zoek naar een

 

 Beleidsadviseur Wmo

32 uur per week

 

Als beleidsadviseur Wmo maak je onderdeel uit van het team Sociale Ontwikkeling.

Je bent verantwoordelijk voor het gemeentelijk beleid en de uitwerking hiervan in de verordening en beleidsregels. Ook ben je verantwoordelijk voor diverse inkooptrajecten in het kader van de Wmo. Hierbij gaat het om de inkoop van dagbesteding, begeleiding, respijtzorg en daarnaast om de inkoop en het contractbeheer van de ‘oude Wmo taken’ te weten hulpmiddelen, trapliften, huishoudelijke hulp en de sociaal medische advisering Wmo. Ook ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het toezicht op de Wmo en voor het fraudebeleid en de rechtmatigheidsonderzoeken voor de drie wetten van het sociaal domein (de Wmo, de Jeugdwet en de Participatiewet).

 Je bent het aanspreekpunt voor de Wmo voor andere collega’s binnen de gemeentelijke organisatie en adviseert de verantwoordelijk wethouder op dit beleidsterrein. Je bent het aanspreekpunt voor inwoners en hun vertegenwoordiging in de Participatieraad Sociaal Domein Waalre.

 Naast bovengenoemde taken in het kader van de Wmo, ben je beleidsmatig verantwoordelijk voor de Wet verplichte GGZ (WvGGZ), personen met verward gedrag (wijk GGD) en beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Je onderhoudt subsidierelaties met diverse welzijnsorganisaties, je draagt zorg voor de beschikbaarheid van cliëntondersteuning en ten slotte maakt buurtbemiddeling onderdeel uit van jouw pakket.

Daarnaast ben je intern verantwoordelijk voor het project woon-zorg-welzijnsvisie (hier is ook een extern bureau bij betrokken).


Functie-eisen:

  • HBO+ werk- en denkniveau;

  • Minimaal een aantal jaren relevante werkervaring als beleidsmedewerker binnen het sociaal domein;

  • Een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne en je weet om te gaan met verschillende belangen;

  • Ervaring in het schrijven van college- en raadsvoorstellen.



Wat kun je verwachten?

Als beleidsadviseur Wmo heb je een veelzijdige en zelfstandige functie. Je krijgt de verantwoordelijkheid en het vertrouwen om allround taken op te pakken. Onze organisatie waardeert eigen initiatief en creativiteit. Er heerst een open en persoonlijke cultuur met korte lijnen met het bestuur en andere belanghebbenden. Je werkplek is in een modern gebouw in een bosrijke omgeving. Hybride werken is mogelijk, bij voorkeur komt de kandidaat uit de regio die de sociale kaart kent, in verbinding staat met omliggende gemeenten en organisaties. en al jaren heeft gewerkt als beleidsmedewerker WMO.

Het tarief is passend bij functieschaal 10 (CAO gemeenten).

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures