Inhuurdesk Noord-Brabant

Juridisch Beleidsmedewerker Belastingen (24-28 uur)

Geplaatst 26 jul. 2024
Project ID: YIS 9162708-00003321
Plaats
Oirschot
Uren
24 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 sep. 2024
Einde: 1 jan. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 aug. 2024 14:00

Dit is de gemeente Oirschot

“Oirschot: Monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis”. Oirschot telt vijf kernen: Oirschot, Spoordonk, Oostelbeers, Middelbeers en Westelbeers. Met ruim 19.000 inwoners is het een kleine, krachtige, kwalitatief groene gemeente die bewust aanstuurt op samenhang met de omgeving. We zoeken de verbinding met de samenleving en ondersteunen goede initiatieven. Daarbij gaan we uit van een zelfredzame samenleving. De samenleving of inwoner bedenkt zelf wat men nodig heeft.

 

In de achterliggende jaren heeft de gemeentelijke organisatie zich in positieve zin ontwikkeld. Tegelijkertijd is er het urgentiebesef dat we verder moeten ontwikkelen. Uitgangspunten voor deze ontwikkeling zijn: vergroten van de professionaliteit, verbeteren van procesmatig werken, uitbreiden van integraal/projectmatig werken, planmatig werken en de flexibele medewerker die eigenaarschap toont.

 

Gemeente Oirschot, team Belastingen is op zoek naar een ervaren

 

Juridisch Beleidsmedewerker Belastingen

                                              24 tot 32 uur per week

 

De resultaatopdracht

Team Belastingen verzorgt de heffing en dus de aanslagoplegging van de lokale belastingen en behandeling bezwaar en beroep. Vooruitlopend op een werving en selectieprocedure voor een juridisch Beleidsmedewerker Belastingen zoeken we iemand die ons vanaf 1 september helpt met het opstellen en in besluitvorming brengen van onze 8 belastingverordeningen: OZB, afvalstoffenheffing, rioolheffing, toeristenbelasting, forensenbelasting, reclamebelasting, tarievenverordening (terrassen en marktgelden) en de Legesverordening.

In september is het van belang om te starten met de Legesverordening, die breng je in samenwerking met oa vakafdelingen als burgerzaken en leefomgeving tot stand. Waarbij er speciale aandacht moet zijn voor de kostprijsberekening. De tarieven voor OZB, Afval en Riool zijn al eerder berekend en krijg je als input mee. Uiteindelijk stel je de 8 verordeningen op, stemt dit af met de teammanager en portefeuillehouder en brengt dit in besluitvorming met een college en raadsvoorstel.

Tijdslijn belastingverordeningen (van achter naar voren): Raadsbesluit >> 10 december, Collegebehandeling tweede termijn >> 5 november, Collegebehandeling eerste termijn >> 29 oktober, MT >> 18 oktober. Vooroverleg teammanager/portefeuillehouder >> 14 oktober. De voorstellen zijn dus bij voorkeur rond 1 oktober ambtelijk afgerond

 

Interesse in deze opdracht?

Dien dan een voorstel met aanpak en CV in vóór 4 augustus 2024.

Uiteindelijk zullen wij op basis van meest overtuigende aanpak en ureninschatting en prijs, kandidaten uitnodigen op gesprek.   

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures