Inhuurdesk Noord-Brabant

Klantmanager jeugd (32 uur)

Geplaatst 26 jun. 2023
Project ID: YIS 9135599-00003321
Plaats
Vught
Uren
32 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 3 jul. 2023
Einde: 31 okt. 2023
Tarief
Onbekend

Voor het team Wegwijs+ zijn we op zoek naar:


   Klantmanager jeugd


Als klantmanager jeugd vervul je een adviserende en indicerende rol waarbij je veel in contact staat met burgers, collega hulpverleners en netwerkpartners. Met jouw kennis en kunde ondersteun en onderzoek je een jeugdhulp aanvraag van een gezin. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

 

Dit ga je doen

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de zorg die kinderen en jeugdigen krijgen binnen de gemeente. Je signaleert en zorgt voor vraagverheldering, zodat je een goede inschatting kan maken van de zorg die jeugdigen of ouders nodig hebben. Je zorgt ervoor dat de ondersteuning zoveel mogelijk in de thuissituatie plaatsvindt, door inzet van eigen kracht en netwerk van de jeugdige en zijn of haar gezin. Je onderhoudt contacten met scholen en ander ketenpartners.

Indien nodig, verleen je toegang tot langdurige of gespecialiseerde jeugdhulp, je coördineert de hulpverlening en blijft daarbij het centrale aanspreekpunt.

Daarom is dit jouw nieuwe baan

Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau en hebt een relevant diploma. Je bent

SKJ geregistreerd en hebt enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie waardoor je bekend bent met de wettelijke kaders en richtlijnen jeugdzorg. Daarnaast heb je kennis van (complexe) gezinssystemen, voorkomende problematiek, veiligheidssignalen en risicofactoren. Door jouw ervaring weet je de veiligheid van het kind en zijn leefomgeving in te schatten en ben je in staat om hiernaar te handelen. Je hebt een brede blik, kennis op hoofdlijnen van de andere terreinen in het sociaal domein en je vindt het leuk om daarin samen te werken.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures