Inhuurdesk Noord-Brabant

Medewerker hersteloperatie toeslagenaffaire (24u pw)

Geplaatst 6 jun. 2024
Project ID: YIS 9159323-00003321
Plaats
Valkenswaard, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 24 jun. 2024
Einde: 1 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 jun. 2024 14:00

Wil jij graag werk verrichten van groot maatschappelijk belang?

Binnen de missie van Toeslagen heeft de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) één duidelijk doel: zorgen dat we het financieel onrecht van gedupeerden herstellen. Voor het cluster KOT (Kinderopvang Toeslag) zoeken een medewerker Toeslagenaffaire.

 

Functieomschrijving

De gedupeerden hebben vaak te maken met zwaardere financiële- en andere (multi-) problematiek waardoor veelal intensievere en langduriger begeleiding dan gemiddeld nodig is. Dit vraagt om een specifieke aanpak in begeleiding, casusregie, aanvullende voorzieningen en additionele financiering van maatwerkvoorzieningen die niet in alle gevallen binnen de reguliere kaders valt.

Er is, zeker in het begin van het contact, een langere tijd nodig om vertrouwen (terug) te winnen zodat er een grotere kans is dat de aangeboden ondersteuning wordt geaccepteerd. Daarbij ben je het vaste aanspreekpunt voor de gedupeerde ouders waarbij je op een empathische manier casusregie voert.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding;
  • Je hebt minimaal één jaar ervaring in het werken met meervoudige en complexe casuïstiek en schuldenproblematiek, in de afgelopen drie jaar;
  • Je hebt kennis van sociale voorzieningen.
  • Door het veelzijdige werk kan je goed inschatten wat de burger nodig heeft. Geduldig verken je de situatie en benader je de burger met een empathische en sociale instelling. Je wint vertrouwen door op een resultaatgericht en projectmatig manier te werken maar de menselijke maat niet uit het oog te verliezen.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures