Inhuurdesk Noord-Brabant

Programmamanager en Projectleider (24u pw)

Geplaatst 16 feb. 2024
Project ID: YIS 9150501-00003321
Plaats
Hamont-Achel, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 mrt. 2024
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 feb. 2024 12:00

 

Vacature interim-programmamanager en -projectleider

Natuurgrenspark De Groote Heide

 

Samenwerkingsverband Natuurgrenspark De Groote Heide zoekt per 1 maart een ervaren interim programmamanager (12 uur/week) en een senior projectleider (20-24 uur/week). Beide functies zijn wellicht te verenigen in één persoon.

 

Dit is De Groote Heide samenwerking

Natuurgrenspark De Groote Heide is een samenwerkingsverband tussen vier Nederlandse gemeenten (Cranendonck, Eindhoven, Heeze-Leende en Valkenswaard) en twee Belgische gemeenten (Hamont-Achel en Pelt). Het samenwerkingsverband heeft de status van een Benelux Groepering voor Territoriale Samenwerking (BGTS). Het doel van deze samenwerking is om toerisme en recreatie als economische drager te stimuleren. Dit doen we door de 6000 hectare natuur, die de zes gemeenten met elkaar verbindt, te promoten en waar mogelijk verder te ontwikkelen en kwaliteit toe te voegen.

Middels een gebruiksovereenkomst heeft stad Hamont-Achel het beheer & exploitatie van het Inspiratiepunt De Groote Heide overgedragen aan BGTS De Groote Heide. BGTS De Groote Heide staat in voor de dagelijkse gang van zaken en een goed beheer.

De Groote Heide heeft onlangs een Europese Interreg subsidie toegekend gekregen. Hierbij is De Groote Heide niet alleen partner in de uitvoering van projecten, maar ook lead partner voor het totale partnership. In verband met het vertrek van de huidige programmamanager is BGTS De Groote Heide op korte termijn op zoek naar een interim programmamanager en senior projectleider (eventueel te verenigen in één persoon) .

 

Dit is je team

Vanuit de deelnemende gemeenten werken er per gemeente één of meerdere medewerkers op de vakgebieden bos, natuur, recreatie, marketing/ communicatie en gebiedspromotie voor een deel van hun werktijd in De Groote Heide samenwerking. De exploitatie van Inspiratiepunt De Groote Heide is belegd bij de BGTS De Groote Heide, die de twee onthaal medewerk(st)ers in dienst heeft. De medewerkers van de deelnemende gemeenten werken samen in de kantoorlocatie De Kluis 1b, Hamont-Achel (www.degrooteheide.eu). De uitdagende opgave van de beschikte Interreg subsidie, met een aantal uitdagende projecten, zal de samenwerking de komende tijd alleen maar intensiever maken.

 

Dit is je functie

 

Programmamanager

       Als programmamanager ben je volgens de statuten van de BGTS De Groote Heide automatisch statutair (operationeel) directeur aangesteld en aangestuurd door het bestuur van de BGTS.

       Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de BGTS. Je stuurt het team aan en draagt zorg voor de opstart, coördinatie, realisatie en monitoring van de projecten in de BGTS De Groote Heide. Verder stuur je ook de 2 onthaalmedewerkers van het inspiratiepunt aan.

       De programmamanager overlegt met en rapporteert aan de voorzitter, de vicevoorzitter en de Algemene Vergadering over de realisering van doelen, de strategie, risico’s en de beheersing ervan, de realisatie van de begroting en de concrete uitvoeringsprojecten.

       Binnen de kaders van het vastgestelde jaarplan en meerjarenplan, de capaciteitsraming, de planning en de vastgestelde begroting draagt de programmamanager de algemene verantwoordelijkheid voor het dagelijkse reilen en zeilen van de werkorganisatie.

       Je draagt zorg voor het tot stand komen van de jaarrekening 2023.

 

Projectleider

      Als projectleider zorg je voor het opstarten van de projecten die de BGTS De Groote Heide zelf heeft ingebracht in de inmiddels beschikte Interreg aanvraag.

       Je zorgt voor de bemensing van je projectteam en bent integraal verantwoordelijk voor de uitvoering van de projecten van het opstart/ontwerp tot aan het moment waar je de projecten middels een overdrachtsdocument overdraagt aan je opvolger.

       Voor het Interreg Grensregio Project Grenzeloos Park De Groote Heide ben je de zogenaamde Werkpakket (WP)-coördinator. In deze rol organiseer je periodiek een overleg met betrokken partners met hun eigen werkpakketten om de voortgang te bespreken en werkafspraken te maken. In deze rol wordt je ondersteund door de procesmanager die ons ook bij de aanvraag van de Interreg subsidie heeft begeleid. Verder heb je de verantwoordelijkheid om de communicatie rond de Interreg projecten te organiseren, de participatie op te zetten en het toevoegen van belevingselementen uit te voeren. 

Wie ben jij? (geldt voor beide functies)

       Je beschikt over een HBO- of academisch werk- en denkniveau en bent een ervaren professional.

       Voor de projectleidersfunctie geldt dat je aantoonbare ervaring hebt met (Interreg)subsidies.

       Je hebt aantoonbare ervaring op het terrein waarop de BGTS Groote Heide opereert.

       Je hebt aantoonbare ervaring in het aansturen van projectteams.

       Je hebt ruime ervaring in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving.

 

       Je hebt een stevige en positieve persoonlijkheid.

       Je wordt gekenmerkt door jouw ‘hands on mentaliteit’.

       Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en weet hiermee mensen te overtuigen.

       Je bent aantoonbaar in staat belangen te behartigen binnen een politiek, gevoelig werkterrein en gaat effectief en vaardig om met tegengestelde belangen.

       Je hebt natuurlijk gezag en bent in staat om cultuurverschillen te overbruggen.

       Je neemt graag het initiatief, ziet snel verbanden en bent oplossingsgericht.

 

Opdracht omvang

De wenselijke start van de opdracht is 1 maart. De duur van de opdracht wordt initieel ingeschat op 4 maanden, afhankelijk van de duur van de werving van een vaste invulling van de functie mogelijk langer. Het betreft 2 aparte rollen/functies waarbij we open staan voor suggesties om die door 1 persoon te laten invullen.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures