Inhuurdesk Noord-Brabant

Projectleider 24-uursdienst (formatie, rooster en roosterreglement)

Geplaatst 26 jul. 2024
Project ID: YIS 9162883-00003321
Plaats
EINDHOVEN
Uren
12 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 sep. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 aug. 2024 14:00

Projectleider Herijking 24-uursdienst – formatie, rooster en roosterreglement (12 uur)

1 september t/m 31 december 2024

Schaal 10 CAR-UWO Veiligheidsregio’s

 

Wie wij zijn

Nederland telt 25 veiligheidsregio’s. Veiligheidsregio’s moeten de inwoners van Nederland beter beschermen tegen rampen en crises. Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) is de veiligheidsregio voor Zuidoost-Brabant. In onze organisatie werken brandweer en GHOR samen om incidenten en rampen te voorkomen, te beperken en te bestrijden. Dit doen we voor en samen met de 21 gemeenten in ons werkgebied en met de mensen die hier wonen of verblijven. VRBZO bestaat uit 3 sectoren; Bedrijfsvoering, Risico- en Crisisbeheersing en Incidentbestrijding.


Binnen de sector Incidentbestrijding verzorgen zowel vrijwillige als beroeps brandweermensen de repressie Brandweerzorg. Brandweervrijwilligers hebben doorgaans een andere hoofdaanstelling en komen alleen naar hun post wanneer ze gealarmeerd worden voor een incident of voor vakbekwaamheidsactiviteiten.

Voor beroeps brandweermensen is dit anders. Zij hebben een hoofdaanstelling bij de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Ze werken op een van de 3 posten in Eindhoven of de post in Helmond. Vanuit deze locatie worden ze gealarmeerd voor een incident of werken zij aan hun vakbekwaamheid. Dit doen zij vanuit een 4 ploegen systeem op basis van een 24-uurs rooster.

 

Opdrachtbeschrijving

Enige tijd geleden zijn we gestart met de herijking van de 24-uursdienst. Het project Herijking omvat 4 verschillende deelthema’s: 1) leiderschap, 2) organisatie en structuur, 3) formatie, rooster en roosterreglement en 4) Samenwerking, verbinding en inhoud.

 Een deelproject gaat over de formatie, het rooster en het roosterreglement. Er is al een start gemaakt met verschillende vraagstukken rondom deze onderwerpen. We hebben onderzocht of deze nog voldoende passend zijn bij zowel de wensen van onze medewerkers, de organisatie als wet- en regelgeving. Er is veel expertise binnen de organisatie aanwezig, maar we zijn op zoek naar iemand die samen met ons structuur aanbrengt en het proces t/m het einde van het jaar kan begeleiden.

Daarnaast zoeken we iemand die:

  • kennis heeft van de materie (formatie, rooster, roosterreglement in een 24-uursdienst) en de organisatie (Veiligheidsregio of een soortgelijke organisatie);

  • dwarsverbanden ziet tussen de verschillende deelprojecten;

  • 12 uur in de week beschikbaar is, waarvan minimaal 8 uur per week fysiek aanwezig op een van de 4 beroepsposten;

  • de verschillende belangen goed in beeld kan brengen en verbinding legt tussen verschillende belanghebbenden (denk aan: medewerkers, organisatie en wet- en regelgeving);

  • eenvoudig in een bestaand project kan instappen en zich snel zelfstandig de materie eigen kan maken.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures