Inhuurdesk Noord-Brabant

Bestuursadviseur (36 uur)

Geplaatst 12 jul. 2023
Project ID: YIS 9135707-00003321
Plaats
Oirschot
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 3 jul. 2023
Einde: 3 jan. 2024
Tarief
Onbekend

Oirschot is een unieke gemeente binnen de Brainportregio en De Kempen. Wij zijn rijk aan prachtig erfgoed en verrassende natuurgebieden. Vanuit onze kernboodschap: ‘Monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis’ werken we eraan om onze gemeente levendig en leefbaar te houden voor inwoners, bedrijven en toeristen. We zoeken de verbinding met de samenleving, ondersteunen goede initiatieven en we vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze gemeente. Samenwerken we aan een vitale gemeente! 

 Voor het team Bedrijfsvoering en Belastingen zoeken wij een enthousiaste


 Bestuursadviseur die midden in de organisatie staat!

32 à 36 uur per week

 

Wat ga je doen?

 

Als bestuursadviseur houd je zicht op de afhandeling van bestuurlijk belangrijke dossiers en coördineer je waar nodig de afstemming tussen de bestuurder, de organisatie, de gemeenteraad en externe partijen. Jouw advisering is gericht op de overkoepelende samenhang en strategie van onderwerpen.

 Collega’s binnen de organisatie adviseer je op samenhang en kwaliteit in voor de bestuurders belangrijke dossiers en daarbij treed je op als klankbord voor MT en beleidsadviseurs.

 Regionaal gaat het vooral om de samenwerking met andere Kempengemeenten, de samenwerking binnen het Stedelijke gebied Eindhoven, de 20 andere gemeenten in de Metropoolregio Eindhoven en diverse andere organisaties. Daarnaast ook in het bijzonder de nadere uitwerking van het resultaat van het onderzoek naar onze netwerksamenwerking.

 

  • Je levert in overleg met de directie je bijdrage aan kwalitatieve (kwartaal)rapportages en andere producties;

  • Je kunt omgaan met tegengestelde belangen en kunt daarbinnen helder adviseren. Dit doe je door inhoudelijke en procesmatige vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken te bekijken;

  • Je waakt over de tijdigheid van de uitvoering van bestuurlijke en ambtelijke opdrachten en je scheidt hoofd- van bijzaken.

 

Wie zoeken we?

  • Je beschikt over een WO werk- en denkniveau met een bestuurskundige achtergrond. Je hebt 3 tot 5 jaar werkervaring. Je hebt een visie op verbonden partijen en regionale samenwerking en bent goed in staat ook over de grenzen van je eigen vakgebied heen advies uit te brengen (integrale advisering);

  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en politieke (on)mogelijkheden;

  • Je bent een harde werker, straalt gezag uit en hebt een stevige persoonlijkheid. Je bent kritisch en in staat om tegenwicht te bieden en te sturen op resultaat;

  • Je hebt een duidelijke mening en kunt deze zowel schriftelijk als mondeling overtuigend verwoorden;

  • Je kunt goed samenwerken en bent klantgericht (intern een verbindende schakel vormen tussen de collega-adviseurs en extern met collega’s van regiogemeenten, bedrijfsleven en andere partners.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures